Even voorstellen

Karin_small2Karin van Sabben is de initiatiefnemer van Kadanst.  Zij is geregistreerd creatief therapeute dans, afgestudeerd aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Karin heeft  meer dan 15 jaar werkervaring met kinderen, heeft in de kinderopvang gewerkt, doet dans- en bewegingsprojecten met kinderen en geeft workshops en lezingen. Ze heeft jarenlange danservaring en volgt nog steeds regelmatig met veel plezier workshops en lessen om zich te blijven ontwikkelen.

Sinds 2000 werkt zij  als dans- en bewegingstherapeute in de jeugdhulpverlening. Ze heeft zich gespecialiseerd in hechtingsproblematiek, traumaverwerking, en rouw- en verlieservaringen.

Hiervoor heeft zij diverse opleidingen gevolgd, zodat er op deskundige wijze aangesloten kan worden bij de problemen die ervaren worden. Hieronder vallen o.a.:

  • EMDR opleiding master practitioner (BIVT)
  • Klinische Psychologie – Theorieen en psychopathologie (open universiteit)
  • Klinische Psychologie- Diagnostiek en therapie (open universiteit)
  • Horizon methodiek (seksueel misbruik en/of huiselijk geweld) (LOKV)
  • Stabilisatiemethode voor chronisch getraumatiseerde kinderen (Arianne Struik)

Ook heeft zij veel ervaring in het werken met kinderen met de diagnose ADHD en als therapeute in het speciaal onderwijs. Naast haar werkzaamheden als therapeute heeft zij Kadanst opgericht, de praktijk voor kind en gezin. Zij is werkzaam in Breda en omgeving.

Haar passie is het werken met kinderen en hun ouders of verzorgers. Het doel van Kadanst is om kinderen en hun ouders te laten ervaren hoe je op een leuke, inspirerende manier met dans en beweging samen bezig kunt zijn, hoe dit je leven kan verrijken door je denken (hoofd), voelen en wat je doet (handelen) in verbinding te laten zijn en jouw band met de ander kan verstevigen en verdiepen.

Team Kadanst

Team Kadanst bestaat verder uit:

– Nicole van Amerongen psychotherapeut

– Bianca de Heide, dans- en bewegingstherapeut

– Radna van Empel, orthopedagoog, systeemtherapeut

– Tamara Hanegraaf van Dijk, beeldend therapeut

Vergoeding en regio’s

Sinds 2015 is Kadanst gecontrateerde zorgaanbieder bij de gemeente in de regio’s

  • West-Brabant Oost: hieronder vallen Breda, Oosterhout, Aalburg, Alphen Chaam, Baarle Nassau, Drimmelen, Geertruidenberg, Werkendam en Woudrichem;
  • West-Brabant West: hieronder vallen Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert..

Hiervoor heeft u een verwijsbrief van de huisarts nodig of een beschikking via een medewerker van het CJG of Sociaal Wijkteam bij u in de buurt.