Even voorstellen

Karin_small2Karin van Sabben is de initiatiefnemer van Kadanst.  Zij is geregistreerd creatief therapeute dans, afgestudeerd aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Karin heeft  meer dan 15 jaar werkervaring met kinderen, heeft in de kinderopvang gewerkt, doet dans- en bewegingsprojecten met kinderen en geeft workshops en lezingen. Ze heeft jarenlange danservaring en volgt nog steeds regelmatig met veel plezier workshops en lessen om zich te blijven ontwikkelen.

Sinds 2000 werkt zij  als dans- en bewegingstherapeute in de jeugdhulpverlening. Ze heeft zich gespecialiseerd in hechtingsproblematiek, traumaverwerking, en rouw- en verlieservaringen.

Hiervoor heeft zij diverse opleidingen gevolgd, zodat er op deskundige wijze aangesloten kan worden bij de problemen die ervaren worden. Hieronder vallen o.a.:

  • EMDR opleiding master practitioner (BIVT)
  • Klinische Psychologie – Theorieen en psychopathologie (open universiteit)
  • Klinische Psychologie- Diagnostiek en therapie (open universiteit)
  • Horizon methodiek (seksueel misbruik en/of huiselijk geweld) (LOKV)
  • Stabilisatiemethode voor chronisch getraumatiseerde kinderen (Arianne Struik)

Ook heeft zij veel ervaring in het werken met kinderen met de diagnose ADHD en als therapeute in het speciaal onderwijs. Naast haar werkzaamheden als therapeute heeft zij Kadanst opgericht, de praktijk voor kind en gezin. Zij is werkzaam in Breda en omgeving.

Haar passie is het werken met kinderen en hun ouders of verzorgers. Het doel van Kadanst is om kinderen en hun ouders te laten ervaren hoe je op een leuke, inspirerende manier met dans en beweging samen bezig kunt zijn, hoe dit je leven kan verrijken door je denken (hoofd), voelen en wat je doet (handelen) in verbinding te laten zijn en jouw band met de ander kan verstevigen en verdiepen.

Team Kadanst

Team Kadanst bestaat verder uit:

– Nicole van Amerongen psychotherapeut

– Bianca Schutjes, dans- en bewegingstherapeut:Bianca

Bianca heeft altijd al een liefde voor dansen gehad en is op haar achtste begonnen met dansles. Dans- en bewegingstherapie in Heerlen en Sittard was dan ook een logische keuze. In 2007 is zij afgestudeerd en heeft ze een eigen praktijk gehad als therapeute. Ze heeft hierbij onder andere gewerkt met kinderen en jongeren met autistisme, ADHD, vluchtelingenproblematiek, hechtingsproblematiek en depressieve klachten.  In India heeft ze een yoga-opleiding gedaan en ook heeft ze daar als dans- en bewegingstherapeut gewerkt met volwassenen.

Nu werkt ze met veel plezier bij Kadanst. Het leuke aan kinderen is dat ze zo onbevangen zijn en eerlijk. Uit ervaring kan Bianca zeggen dat het werken in dans en beweging goed werkt. Doordat het non-verbaal is sluit het aan bij wat kinderen nodig hebben om zich verder te kunnen ontwikkelen.

– Radna van Empel, orthopedagoog-generalist, systeemtherapeut:Radna

Radna is vanaf 2006 werkzaam als orthopedagoog en is geregistreerd als orthopedagoog- generalist.  Ze heeft verschillende opleidingen gevolgd (Sociaal Pedagogisch Werk, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Pedagogische Wetenschappen, Systeemtherapie en EMDR). Hiernaast heeft ze ervaring opgedaan binnen de psychiatrie, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, binnen de overheid, justitie en de jeugdhulpverlening.

Door haar geruime ervaring kan ze breed kijken en aansluiten. Het allerbelangrijkste vind ze dat een kind zich kan en mag ontwikkelen in een stabiele (leer)omgeving. Hierbij spelen mogelijkheden en krachten van het kind en het gezin (systeem) een grote rol.

– Tamara Hanegraaf van Dijk, beeldend therapeut:foto Tamara_bijgesneden

Tamara is geregistreerd beeldend therapeut (FVB, lidmaatschapsnummer 102264) en afgestudeerd aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Ze heeft zo’n 15 jaar werkzaam als beeldend therapeut, in een op een epilepsiekliniek en  in de kinder- en jeugdpsychiatrie.  Hiernaast heeft Tamara diverse bijscholing gevolgd. Tamara is nog steeds werkzaam in de kinder-en jeugdpsychiatrie naast haar werk bij  Praktijk Kadanst.

Haar specialisatie ligt op het gebied van complexe, gespecialiseerde psychiatrie, waarbij ze uitgaat van de kracht van de persoon en waarbij de stagnatie in de ontwikkeling (ondanks mogelijke beperkingen of onderliggend trauma) weer op gang probeer te krijgen door een open, persoonlijk afgestemde en non-verbale behandeling vorm te geven. Het beeldend werken wordt ingezet als uitingsvorm, voor de dingen waar (nog) geen woorden voor zijn, om weer te leren voelen en leren dingen anders te gaan doen Wat iemand maakt, wat het losmaakt, positief bekrachtigt of welke inzichten het kan geven.

Een belangrijk uitgangspunt hierbij, naast het zorgen voor een fijne en veilige plek, is haar systemische visie: een probleem of een (psychische) klacht staat nooit op zichzelf. De sociale, relationele en culturele context speelt altijd een rol. Daarom is het samenwerken met de betrokkenen (ouders, school/werk, jeugdprofessional) belangrijk.

Marie – Louise de Bakker, systeem therapeutisch werker:Marie-Louise_bijgesneden

Marie – Louise is ruim 20 jaar werkzaam in de jeugdhulpverlening. Oorspronkelijk als activiteitenbegeleider, later als ambulant hulpverlener en systemisch werker. Binnen een jeugdzorginstelling in Breda heb ik bij verschillende hulpvormen gewerkt, zoals jongerenhulpverlener bij minderjarige vluchtelingen, leefgroepen, kamertraining, tienermoeder woonvorm en de psychiatrie. Daarnaast als oudergezinsbegeleider binnen het Medisch Kinderdag Verblijf, Naschoolse Dagbehandeling, gesloten en open leefgroepen, ambulante begeleiding, psychiatrie en pleegzorg.

Haar hart ligt bij jeugdigen en diens ouders. Ouderschap is iets bijzonders. Het is boeiend en  levert rijke ervaringen op. Toch kan het gebeuren dat er tussen ouder(s) en kind(eren) op sommige momenten niet zo lekker loopt, om welke reden dan ook. Als systemisch werker kijkt Marie-Louise met alle gezinsleden naar de hele situatie en staat stil bij welke betekenis ieder geeft aan datgene wat er gebeurd. Van daaruit wordt er gekeken naar veranderwensen en hoe dit met elkaar aan te pakken. Binnen Kadanst maakt Marie-Louise samen met de ouders “een vertaalslag” van datgene wat er in therapie gebeurt naar de situatie thuis. Ook kan ze ouders helpen antwoord te geven op vragen als: ”Wat heeft mijn kind met dit rugzakje nodig om thuis ook lekker in zijn vel te zitten?”

Vergoeding en regio’s

Sinds 2015 is Kadanst gecontrateerde zorgaanbieder bij de gemeente in de regio’s

  • West-Brabant Oost: hieronder vallen Breda, Oosterhout, Aalburg, Alphen Chaam, Baarle Nassau, Drimmelen, Geertruidenberg, Werkendam en Woudrichem;
  • West-Brabant West: hieronder vallen Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert..

Hiervoor heeft u een verwijsbrief van de huisarts nodig of een beschikking via een medewerker van het CJG of Sociaal Wijkteam bij u in de buurt.