Ouder-kind therapie

Ouder_kind_258_399

Als ouder of verzorger wil je niks liever dan dat je kind gelukkig is. Uit liefde voor je kind zet je je in om je kind het beste te geven. Soms loopt  het  toch niet lekker tussen jou en je kind. Je vraagt je af waardoor dit komt Ook kan er sprake zijn van een moeilijke start of is een kind later bij het gezin komen wonen, bijvoorbeeld door adoptie, pleegzorg of een nieuw samengesteld gezin. Mogelijk is er sprake van hechtingsproblemen of is jullie dynamiek niet goed op elkaar afgestemd. Op deze momenten lijkt jouw kind een vreemde voor je te zijn, lijkt het niet naar je te luisteren of lukt het jou niet meer op een fijne, gezellige manier samen iets te doen.

“Dat moet toch ook anders kunnen!” denk je dan als ouder en opvoeder. En vaak is dat ook zo. Alleen lukt het je op dat moment soms niet om die andere manier zelf te ontdekken. Dan is het fijn als er iemand is die met je meekijkt en je ‘steuntje in de rug biedt”. Zodat je daarna zelf weer verder  kunt gaan met de opvoeding en begeleiding van je kind, met nieuwe energie en zelfvertrouwen. Om uit te zoeken wat bij jou die andere manier is biedt Kadanst ouder-kind begeleiding.

Wat is het?

Bij een ouder-kind begeleiding kom je als vader of moeder samen met je kind(eren) naar de begeleiding. In de begeleiding wordt door middel van spel, dans en beweging de relatie tussen jezelf en je kind verbetert.  Jij ontdekt samen met jouw kind hoe jij met woorden (verbaal) en met je houding, je beweging en uitstraling (non-verbaal) met elkaar communiceert en hoe dit op een duidelijke, positieve manier kan. Je krijgt hulp bij wat je kind non-verbaal aangeeft en begrijpt daardoor beter wat het bedoelt. Hierdoor kun jij beter inspelen op wat jouw kind nodig heeft. Ook kan de begeleiding je helpen om duidelijke grenzen aan te geven. De begeleiding helpt jou het gevoel te krijgen dat jij als ouder de uitdagingen die opvoeden geeft beter aankunt.

Een sessie duurt 35-60 minuten, afhankelijk van de leeftijd van je kind(eren). Meestal kom je een keer per week naar de begeleiding, een andere frequentie is ook mogelijk. Naast de sessie kunnen observaties en adviezen (telefonisch) besproken worden.

Doelen 

Doelen  voor ouder-kind begeleiding:

  • Je weer vertrouwder voelen met je kind
  • Het contact tussen jou en je kind weer herstellen
  • Leren ontcijferen wat jouw kind je wil vertellen met rust en ruimte
  • Leren afstemmen op je kind
  • De touwtjes als ouder weer in handen hebben.

Heeft u interesse of wilt u meer weten, klik hierEen overzicht van de kosten vindt u hier.

Heb je geen behoefte aan individuele begeleiding, maar wil je wel de band met je kind versterken, dan is Samen in Kadans wellicht iets voor jullie.

Gemeente

 

Kadanst is gecontracteerd als zorgaanbieder bij de gemeenten van Regio West-Brabant Oost en West-Brabant West. Hiervoor heeft u een verwijsbrief van de huisarts nodig of een beschikking via een medewerker van het CJG of Sociaal Wijkteam bij u in de buurt.

Regio West-Brabant Oost: Breda, Oosterhout, Aalburg, Alphen Chaam, Baarle Nassau, Drimmelen, Geertruidenberg, Werkendam en Woudrichem.

Regio West-Brabant West: Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.