Wat is Kadanst

Kadanst, praktijk voor kind en gezin, is werkzaam in Breda e.o. en heeft dans en beweging als uitgangspunt. Kadanst biedt laagdrempelige lessen en workshops voor kinderen en voor kinderen en hun ouder(s) of verzorgers samen. Ook biedt Kadanst hulp aan ouders, kinderen, docenten/begeleiders in vorm van ondersteuning dan wel begeleiding en therapie. Kadanst doet dit door inzet van brede ervaring en kennis in de begeleiding van kinderen onder andere op vlak van:

  • Hechting; de band die er is tussen jezelf en de ander, zoals die er is tussen ouder en een kind. Als er hierbij problemen zijn dan kan dit zich uiten in o.a. hechtingsproblemen.
  • Sociaal-emotionele ontwikkeling. Het leren richten van je aandacht en het leren hanteren van je lichaam als instrument afgestemd op de omgeving waarin je leeft: Als hierbij problemen zijn dan kan dit zich uiten in o.a. ADHD, ADD, problemen in het uiten van emoties, driftbuien, onhandig zijn.
  • Omgaan met levensgebeurtenissen, zoals rouw- en verlieservaringen en traumatische gebeurtenissen.

Missie
Ieder mens is waardevol en kan door een verbinding te maken met zichzelf en de ander een positieve bijdrage leveren aan deze maatschappij. Kadanst wil kinderen en betrokkenen (ouders, verzorgers, leerkracht, etc) laten ervaren hoe je op een leuke, inspirerende manier samen bezig kunt zijn in dans en beweging, om jezelf op een levendige manier verder te ontwikkelen.