Lees nu de nieuwsbrief september 2019

Beste lezer,

Fijn dat je de nieuwsbrief van Kadanst leest!

Om jullie op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen praktijk Kadanst is er deze nieuwsbrief. Zoals jullie weten is Kadanst altijd in beweging !

In november is het weer “de week van de vaktherapie”. Ook praktijk Kadanst zal hier weer aan meedoen. Hoe en wat precies is nog even een verrassing, als je je mail in de gaten houdt zul je binnenkort meer informatie ontvangen.

Praktijk Kadanst schrijft al een tijdje mee aan de productontwikkeling affectregulerende vaktherapie.  Affectregulerende vaktherapie is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar met ernstige gedrags- en emotionele problemen die hun affecten niet goed kunnen reguleren.

Deze kinderen zijn gespannen, kunnen hun aandacht niet richten, vasthouden en delen en kunnen hun gedachten en gevoelens niet onder woorden brengen. Nieuwsgierig? Op de site vindt je een filmpje.

Even voorstellen…

Zoals in de vorige nieuwsbrief staat geschreven wil ik ook graag de andere medewerkers van Kadanst aan jullie voorstellen. Deze keer is het de beurt aan Tamara Hanegraaf van Dijk.

Tamfoto Tamara_bijgesnedenara is geregistreerd beeldend therapeut en afgestudeerd aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Ze heeft zo’n 15 jaar ervaring als beeldend therapeut, onder andere op een epilepsiekliniek, maar vooral in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Hiervoor heeft Tamara diverse bijscholing gevolgd. Tamara is nog steeds werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie naast haar werk bij Praktijk Kadanst.

De specialisatie van Tamara ligt op het gebied van complexe, gespecialiseerde psychiatrie, waarbij ze uitgaat van de kracht van de persoon. Belangrijk onderdeel van de behandeling bij kinderen en jeugdigen is dat zij de stagnatie in de ontwikkeling (ondanks mogelijke beperkingen of onderliggend trauma) weer op gang probeert te krijgen. Dit doet zij door een open, persoonlijk afgestemde en non-verbale behandeling vorm te geven. Het beeldend werken wordt ingezet als uitingsvorm, voor de dingen waar (nog) geen woorden voor zijn, om weer te leren voelen en leren dingen anders te gaan doen. Wat iemand maakt, wat het losmaakt, positief bekrachtigt of welke inzichten het kan geven is hierbij de kracht van de behandeling.

Een belangrijk uitgangspunt hierbij, naast het zorgen voor een fijne en veilige plek, is haar systemische visie: een probleem of een (psychische) klacht staat nooit op zichzelf. De sociale, relationele en culturele context speelt altijd een rol. Daarom is het samenwerken met de betrokkenen (ouders, school/werk, jeugdprofessional) belangrijk.

Mocht je vragen hebben over wat Praktijk Kadanst allemaal te bieden heeft dan kun je contact opnemen via karin@kadanst.nl of even bellen naar 06-11137025.

Tot binnenkort!

Groetjes,

Karin