Lees nu de nieuwsbrief oktober 2019

Beste lezer,

Hier is weer een nieuwsbrief van praktijk Kadanst. Ook deze keer met leuke nieuwtjes en natuurlijk wordt er ook weer iemand aan jullie voorgesteld.

In november is het weer “de week van de vaktherapie”. Ook praktijk Kadanst zal hier weer aan meedoen.                                                                                                                                                              De workshop zal op donderdag 14 november zijn van 12.00- 13.00u plaatsvinden. Het thema is: “Affectregulerende vaktherapie, wat is dat?” Naast uitleg willen ook graag wat gaan doen met jullie. Wij zorgen voor wat lekkers! Opgeven kan door een mail te sturen naar: Secretariaat@Kadanst.nl

Nog meer leuk nieuws…Na de herfstvakantie start de pilot “Samen in Kadans”, een behandelgroep voor ouders en kinderen. Ouders en kinderen doen allerlei speelse opdrachten en komen samen op verschillende manieren in beweging. Doel van deze groep is dat (pleeg-/stief-) ouders en kinderen elkaar en zichzelf op een andere manier leren kennen en zo de band kunnen versterken. Er zal gebruik worden gemaakt van danstherapie, Sherborne, yoga en mindfulness vanuit een systeemgerichte werkwijze. Ouders kunnen van elkaar leren door samen bezig te zijn. Samen plezier hebben staat voorop. De groep is voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud en er kunnen ongeveer 6 ouders met kinderen meedoen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Karin@Kadanst.nl of Secretariaat@Kadanst.nl of even bellen kan natuurlijk ook altijd.

De website wordt op dit moment vernieuwd. Op deze manier willen we nog duidelijker vertellen wat er bij praktijk Kadanst allemaal mogelijk is. Zo is er meer uitleg over het traject trauma/hechtingsproblematiek en het traject voor nieuwkomers, gericht op kinderen van statushouders.

Even voorstellen…

Zoals in de vorige nieuwsbrief staat geschreven wil ik ook graag de andere medewerkers van Kadanst aan jullie voorstellen. Deze keer is het de beurt aan Bianca Schutjes, dans- en bewegingstherapeute.

Bianca heeft altijd al een liefde voor dansen gehad en is op haar achtste begonnen met dansles. Dans- en bewegingstherapie in Heerlen en Sittard was dan ook als studie een logische keuze. In 2007 is zij afgestudeerd en heeft ze een eigen praktijk gehad als therapeute. Ze heeft hierbij onder andere gewerkt met kinderen en jongeren met autistisme, ADHD, vluchtelingenproblematiek, hechtingsproblematiek en depressieve klachten.  In India heeft ze een yoga-opleiding gedaan en ook heeft ze daar als dans- en bewegingstherapeut gewerkt met volwassenen. Nu werkt ze al een tijdje met veel plezier bij praktijk Kadanst. Het leuke aan kinderen is dat ze zo onbevangen zijn en eerlijk. Uit ervaring kan Bianca zeggen dat het werken in dans en beweging goed werkt. Doordat het non-verbaal is sluit het aan bij wat kinderen nodig hebben om zich verder te kunnen ontwikkelen.

Mocht je vragen hebben over wat Praktijk Kadanst allemaal te bieden heeft dan kun je contact opnemen via karin@kadanst.nl of even bellen naar 06-11137025.

Tot binnenkort!

Groetjes,

Karin